dinsdag 31 maart 2009

Is een minikrediet of extra lening weleens een goed plan

Een lening of 2de hypotheek nemen wordt steeds gebruikelijker. Maar hoe kom je erachter of het voor jou een goed idee is? Is spaarzaamheid nog steeds het beste, of zijn leningen, tweede hypotheken of een mini krediet afsluiten soms onvermijdelijk?

 

Een 2de hypotheek of lening afsluiten is niet altijd de beste keuze. Veel mensen nemen al snel de beslissing om geld te lenen. In die situaties valt één en ander nogal eens heel wat duurder uit en verliezen leningnemers geld op een lening. Een lening nemen voor een auto is bijvoorbeeld geen winstgevende investering. Soms kan het echt niet anders, maar het is verstandiger om te proberen geld op te sparen en zoveel mogelijk op een auto aan te betalen.

 

Verstandige investeringen worden vaak gedaan met 2de hypotheken. Over het algemeen wordt de woning met dat geld verbeterd. Je verliest minder op de lening omdat het onderpand stijgt in waarde door de investering.

 

Dat je het beste geld kunt steken in iets dat meer waard wordt spreekt voor zichzelf. Vermijd daarom ook altijd geldleningen voor te consumeren goederen. Maak niet de vergsissing om met de waarheid te smokkelen als je het doel moet opgeven voor je 2de hypotheek. Voor je het weet komt een bank erachter en dan zit je diep in de problemen. Sta dus altijd stil bij het onderpand van een lening en leen met voorbedachte rade.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten